Kettingspray en kettingreiniger | Voor een lange levensduur van je motorketting

Categories: Onderhoud Motor

Een van de grootste problemen bij het niet of te weinig gebruiken van kettingspray voor je motorketting is slijtage. Zonder een goede bescherming tegen de elementen en de wrijving tijdens het rijden, zal de ketting snel slijten en zijn levensduur verkorten. Dit kan leiden tot vervanging van de ketting eerder dan nodig, wat de nodige kosten met zich meebrengt…

Kettingspray voor de motor is een must-have voor elke motorrijder. Of je nu op zoek bent naar bescherming tegen roest en corrosie, of je zoekt een middel om het onderhoud van je motorketting te vergemakkelijken, kettingspray biedt de perfecte oplossing. Dit product is ontwikkeld om de levensduur van je motorketting te verlengen, en om te voorkomen dat deze door weersinvloeden aangetast wordt.

Bescherming tegen weersinvloeden, corrosie en vocht

Kettingspray beschermt je motorketting tegen regen, modder en vuil, en voorkomt dat deze gaat roesten of uitdroogt. Het zorgt ook voor een soepele beweging van de ketting, en voorkomt dat er spanning ontstaat op de ketting, waardoor deze sneller zal slijten. Bovendien voorkomt kettingspray ook dat er stof en vuil op de ketting blijft plakken, wat ervoor zorgt dat je motor schoner blijft.

Daarnaast beschermt kettingspray de ketting tegen corrosie. Zonder bescherming zou de ketting snel roesten en beschadigd raken, waardoor de levensduur drastisch verkort wordt. Kettingspray vormt een beschermende laag over de ketting, waardoor corrosie wordt voorkomen en de ketting langer meegaat.

Een laatste voordeel van kettingspray is de bescherming die het biedt tegen vocht. Wanneer de motor blootgesteld wordt aan regen of water, kan dit leiden tot corrosie en slijtage van de ketting. Kettingspray biedt een barrière tegen vocht, waardoor deze schade wordt voorkomen.

Hoe vaak moet je kettingspray gebruiken

Het is aanbevolen om de ketting van je motor ongeveer elke 500 km in te spuiten, afhankelijk van hoe vaak en onder welke omstandigheden je rijdt. Als je veel in natte of stoffige omgevingen rijdt, of als je veel hoge snelheden bereikt, is het belangrijker om de ketting vaker in te spuiten. Aan de andere kant, als je minder vaak rijdt of in drogere omstandigheden, kan je de tussenpozen tussen de inspuitingen verlengen.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de ketting nog voldoende geolied is en, indien nodig, opnieuw in te spuiten. Dit helpt om slijtage te voorkomen, de levensduur van de ketting te verlengen en de prestaties en veiligheid van de motor te waarborgen. Het is ook aanbevolen om de ketting te reinigen en opnieuw in te spuiten na elke wasbeurt van de motor.

Motorketting reinigen

Het reinigen van de motorketting is belangrijk om de prestaties en levensduur van je motor te waarborgen. Een vuile ketting kan namelijk leiden tot onnodige wrijving en slijtage, wat uiteindelijk kan leiden tot kostbare reparaties. Bovendien kan het rijden met een vuile ketting gevaarlijk zijn, omdat het de grip van de banden op de weg kan beïnvloeden.

Door de ketting regelmatig schoon te maken, verwijder je het vuil en het oude smeermiddel en zorg je ervoor dat de ketting soepel blijft bewegen. Bovendien kun je het nieuwe smeermiddel beter laten intrekken, wat bijdraagt aan een betere bescherming tegen slijtage en corrosie.

Met het juiste schoonmaakmiddel en de juiste technieken kun je eenvoudig je ketting reinigen. Het resultaat is een schone en goed beschermde ketting, die bijdraagt aan de veiligheid en prestaties van je motor. Dus waar wacht je nog op? Reinig vandaag nog de ketting van je motor en ervaar het verschil!

Met Silverback Maxilla Kettingreiniger kun je eenvoudig en effectief de ketting van je motor reinigen. Het product is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van vuil, zand, zout en olieresten, zodat je de ketting in topconditie kunt houden. Gebruik het regelmatig en ervaar het verschil!

Om de motorketting te reinigen en smeren volg je de volgende stappen:

1. Spray de kettingreiniger: Spray Silverback Maxilla Kettingreiniger op de ketting en laat het ongeveer 5 tot 10 minuten inwerken.

Silverback Maxilla kettingreiniger motor

2. Reinig de ketting: Gebruik een kettingborstel om het vuil en het oude smeermiddel van de ketting te verwijderen.

Kettingborstel Motor Up North

3. Spoel de ketting: Spoel de ketting grondig af met water, zodat alle restanten van de kettingreiniger verwijderd zijn. Laat de ketting vervolgens goed drogen.

Adventure Motorparts Motorketting schoonmaken

4. Smeer de ketting: Smeer de ketting na het reinigen met een geschikt smeermiddel, zoals Silverback SBX50 kettingspray. Eventueel met onze speciale Kettingspray beschermer.

Silverback SBX50 kettingspray motor

Beste kettingspray

Met Silverback SBX50 kettingspray kun je je motor onderhouden en beschermen op een snelle, eenvoudige manier. De formule is speciaal ontwikkeld om te zorgen voor minimale wrijving en een optimale bescherming tegen de elementen. Hierdoor zorgt dit kettingspray voor betere prestaties en een comfortabelere rit. Daarnaast heeft Silverback SBX50 een lange werking. Kortom, Silverback SBX50 kettingspray is het juiste product voor de verstandige motorrijder die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor het onderhoud en bescherming van zijn motor.

Silverback SBX50 kettingspray heeft een zeer hoog PTFR-gehalte voor verminderde weerstand en betere smering. Bevat extreme druk en anti-slijtage additieven voor verbeterde belastingsweerstand. Ontworpen voor toepassing op fiets- en motorkettingen en tandwielen. Voeg het hieronder direct toe aan je winkelwagentje!

Wat ben je nodig voor het volledige onderhoud van je motorketting:

Bestel vandaag nog alle producten voor het reinigen en smeren van je ketting en ervaar het verschil!