7 tips om je motor uit de winterstalling te halen

Categories: Onderhoud Motor

Als de lente begint en de temperaturen stijgen, is het tijd om je motor uit de winterstalling te halen en te genieten van een ritje. Maar voordat je de weg op gaat, is het belangrijk om enkele belangrijke stappen te nemen om ervoor te zorgen dat je motor in goede staat verkeert en veilig is om het nieuwe motorseizoen in te rijden. Hier zijn enkele belangrijke tips om in gedachten te houden bij het uit de winterstalling halen van je motor.

Geniet ook van dit moment. Pak een bakje koffie of thee erbij en zet je favoriete playlist van Spotify of YouTube Music aan. Het maakt het doen van deze stappen nog leuker!

Maak je motor klaar voor het nieuwe motorseizoen met deze tips:

1. Controleer de bandenspanning: Controleer de bandenspanning van je motor voordat je gaat rijden. Als je motor een paar maanden heeft stilgestaan, kunnen de banden wat lucht hebben verloren en kan de druk te laag zijn. Een goede bandenspanning is belangrijk voor de veiligheid en het rijcomfort.

2. Controleer de vloeistoffen: Controleer het oliepeil, de remvloeistof en de koelvloeistof van je motor voordat je gaat rijden. Als de niveaus te laag zijn, vul ze dan bij volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

3. Controleer de accu: Als je motor een paar maanden heeft stilgestaan, kan de accu leeg zijn of beschadigd raken. Controleer de accu en laad hem indien nodig op voordat je gaat rijden. We hebben verschillende acculaders in onze webshop voor het opladen van je accu.

4. Controleer de remmen: Controleer de remblokken en -schijven op slijtage en vervang ze indien nodig. Zorg er ook voor dat de remmen goed werken voordat je de weg op gaat.

5. Maak de motor schoon: Maak de motor schoon voordat je gaat rijden. Verwijder het vuil en de stof dat zich tijdens de winter heeft verzameld, om te voorkomen dat het in de motor terechtkomt en eventuele schade veroorzaakt. We hebben een hele mooie en uitgebreide schoonmaakset van Silverback in onze webshop te koop. Hierin zit alles dat je nodig bent voor het schoonmaken en wassen van je motor.  

6. Reinig en smeer je ketting. Het onderhoud aan je ketting is erg belangrijk. Vooral als je motor enige tijd heeft stilgestaan. Doe dit na het wassen van je motor. Reinig je ketting met een kettingreiniger en kettingborstel. Spuit je ketting na het reinigen in met een goede kettingspray. Zo verleng je eenvoudig de levensduur van je ketting en tandwielen.

7. Laat de motor warmdraaien: Laat de motor enkele minuten warmdraaien voordat je gaat rijden, vooral als het koud weer is. Dit zal ervoor zorgen dat de motor soepel draait en dat de olie goed wordt verspreid.

Geniet van het komende motorseizoen!

Vergeet niet dat je zelf waarschijnlijk ook een paar maanden niet hebt gereden. Misschien eerst nog even het industrieterrein op voor het oefenen van bijvoorbeeld een noodstop en andere bijzondere verrichtingen. Even weer het gevoel krijgen van het rijden.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je motor in goede staat verkeert en veilig is om te rijden. Het uit de winterstalling halen van je motor is een geweldige manier om het nieuwe seizoen te beginnen en te genieten van het rijden. Vergeet niet om ook regelmatig onderhoud te plegen en je motor goed te verzorgen, zodat je er nog jaren plezier van kunt hebben.

Wat ben je nodig voor de start van je nieuwe motorseizoen: